آموزش رفع خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس
Error Establishing a Database Connection
یکی از جدی ترین خطا های سایت وردپرس عدم برقراری ارتباط با پایگاه داده (Error Establishing a Database Connection) همان دیتابیس می باشد این خطا زمانی نمایش داده می شود که ارتباط سایت با دیتابیس قطع شده باشد دلایل مختلفی وجود دارد و ممکن است به بخش های مختلفی هم مرتبط باشد.
مشکل می تواند از اشتباه بودن یوزرنیم و پسورد پایگاه داده یا تغییر داده شدن آنها باشد یا می تواند مشکل از سرور پایگاه داده باشد. یا ممکن است در اثر خرابی اطلاعات دیتابیس همچین مشکلی پیش بیاید ما در این آموزش چند راهکار رفع این خطا را به شما معرفی می کنیم.
آیا این خطا برای پیشخوان هم نمایش داده می شود یا خیر ؟
قبل از هر چیز چک کنید که این خطا در قسمت مدیریت سایت هم نمایش داده می شود یا خطای متفاوت با قسمت کاربری سایت نمایش داده میشود اگر خطا یک سان بود از این مرحله عبور کنید یکی از ویژگی های کاربردی وردپرس امکان تعمیر پایگاه داده ای می باشد شما با این امکان به راحتی می توانید پایگاه داده سایت خود را تعمیر کنید.
برای اینکار شما می بایست به پنل مدیریتی هاست خود مراجعه کنید و قطعه کد زیر را در فایل wp-config.php و قبل از خط ‘That’s all, stop editing! Happy blogging’ کپی کنید و فایل را ذخیره کنید.
define('WP_ALLOW_REPAIR', true);
وقتی یکبار این قطعه کد را به این فایل اضافه کنید می توانید با مراجعه به آدرس زیر تنظیمات موجود را مشاهده کنید :
http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
توجه داشته باشید که کاربران نیاز ندارند تا به حساب خود وارند شوند تا بتوانند این صفحه را ببینند و به همین خاطر است که به صورت پیش فرض این صفحه غیر فعال می باشد. پس بعد از تعمیر و رفع مشکل پایگاه داده حتما این قطعه کد را از فایل wp-config.php حذف کنید.
غیرفعال کردن افزونه ها
یکی از دلایل بروز مشکلات در سایت تداخل پلاگین های وردپرس می باشد هر پلاگین وردپرس جداول مختص به خود را در دیتابیس ایجاد می کند گاهی این جداول به درستی ایجاد نمی شوند و باعث ایجاد خطا در دیتابیس می شوند برای غیرفعال کردن همه پلاگین ها وارد کنترل پنل هاست خود شوید از قسمت public_html وارد پوشه wp-content شوید اینجا پوشه ای تحت عنوان plugins وجود دارد که اگر باز کنید پوشه تمام پلاگین هایی که نصب کردید را می بینید.
حالا برای غیرفعال کردن همه پلاگین ها بصورت دسته جمعی میتوانید در همین مسیر یک پوشه با نام دلخواه ایجاد کنید و همه پلاگین هارا به آن پوشه منتفل کنید با اینکار همه پلاگین ها غیرفعال میشوند و حالا باید سایتتان را بررسی کنید.
اگر مشکل خطا در برقراری ارتباط با دیتابیس حل شده بود پس متوجه می شوید که یکی از افزونه ها مشکل دارد و حالا برای پیدا کردن آن افزونه باید یکی یکی پوشه های افزونه هارا به جای خودشان منتقل کنید و از طریق پنل مدیریت آن هارا فعال کنید و تست کنید اگر مشکل با غیرفعال کردن پلاگین ها رفع نشد مرحله بعد را تست کنید
بررسی فایل wp-config :
همانطور که میدانید هنگام نصب وردپرس اطلاعات پایگاه داده که شامل موارد زیر هستند را وقتی وارد میکنیم، درواقع در حال ساخت و ویرایش فایل wp-config.php هستیم که این اطلاعات در آن وارد میشود.
database_name_here: نام دیتابیس وردپرس
username_here: نام کاربری دیتابیس وردپرس
password_here: رمز دیتابیس وردپرس
این اطلاعات به ترتیب طبق قطعه کد زیر در این فایل قرار دارند که اگر فایل کانفیگ وردپرس را باز کنید آنها را میتوانید ببینید.
// ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define(‘DB_NAME’, ‘database_name_here’);
/** MySQL database username */
define(‘DB_USER’, ‘username_here’);
/** MySQL database password */
define(‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’);
/** MySQL hostname */
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);
حال اگر به هر دلیلی خطایی در مقادیر این اطلاعات وجود داشته باشد و یکی از کاراکترها تغییر کند، ارتباط بین دیتابیس وردپرس از بین رفته و با خطای ارتباط با پایگاه داده وردپرس مواجه خواهیم شد. برای رفع خطا در این حالت کافی است که اطلاعات صحیح دیتابیس را وارد کنید.
بررسی وب هاست (سرور Mysql):
اگر همهچیز درست به نظر میرسد، اما با این حال باز هم وردپرس نمیتواند با پایگاه داده ارتباط برقرار کند، ممکن است سرور دیتابیس (سرور MySQL) از کار افتاده باشد.
این اتفاق ممکن است به خاطر افزایش ترافیک سایت به وقوع بپیوندد. در این حالت سرور هاست نمیتواند از عهده بارگذاری اطلاعات برآید (مخصوصا اگر از هاست اشتراکی استفاده میکنید).
در چنین شرایطی سایت برای بازدیدکنندگان به کندی باز خواهد شد و حتی برخی از آنها با خطا مواجه میشوند. به همین جهت باید به سرعت با ارائه دهنده هاستینگ ارتباط برقرار کرده و از آنها بخواهید بررسی کنند که آیا سرور MySQL کار میکند یا نه.
اومیدواریم این مقاله به رفع مشکل شما کمک کند.